Истрага против Игора Уљаревића због натписа “Нема предаје”

Председник Фудбалског савеза Косова и Метохије Игор Уљаревић под истрагом је специјалног тужилаштва у Приштини због наводног кривичног дела "изазивање раздора и нетрпељивости", јер је у његовом аутомобилу пронађено неколико дресова са логом савеза којим управља и натписом “Нема предаје”. Канцеларија за КиМ: Привођење Уљаревића удар на читав српски спортски систем на КиМ.

Уљаревића је полиција ухапсила јуче на административном пункту Брњак, код Зубиног Потока, јер је приликом претреса његовог аутомобила пронађено и одузето седам дресова и 148 визиткарти са, како је саопштено, "националистичким натписима”.

“Осумњичени је, након покретања предмета одлуком тужиоца, пуштен на слободу у редовном поступку”, пренели су из дирекције полиције у Приштини.

Уљаревићев бранилац, адвокат Милош Делевић, потврдио је РТС-у вест о покретању истраге, јер је наводно "провоцирао грађане Косова албанске националности”.

Делевић додаје да је заплењене дресове Уљаревић добио на поклон, и да их није истицао јавно.

Канцеларија: Привођење Уљаревића удар на читав српски спортски систем на КиМ

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да је јучерашње привођење Игора Уљаревића на административном прелазу Брњак чин одмазде Приштине и застрашивања према свим спортским радницима на АП КиМ и порука да Србима на том простору није дозвољено ни да се баве спортом.

"Реч је о настојању Приштине са (премијером привремених приштинских институција) Аљбином Куртијем на челу да умеша политику на терен спорта и обрачуна се са онима који су носиоци спортског духа и спортских активности на простору КиМ и деци забране да се баве овом активношћу", истакнуто је у саопштењу Канцеларије.

Како се наводи, Уљаревић је саслушаван више од шест сати и то због поседовања спортских дресова, с једним јединим циљем – да се застраши и натера да напусти простор КиМ.

"Разлози његовог саслушавања указују на сву осионост и острашћеност власти у Приштини, чији је циљ да Србима забране и да постоје, а камоли да се баве спортом", наглашава се у саопштењу Канцеларије.

Указује се да је у низу противправног и насилног затварања српских институција, удар на овог спортског радника – удар на читав српски спортски систем на АП КиМ и све оне Србе који се на КиМ баве спортом.

Српска листа: Режим у Приштини спречава српску децу да се баве спортом

Српска листа саопштила је данас, поводом привођења Игора Уљаревића, да на тлу Европе у 21. веку, пред очима међународне заједнице, режим из Приштине спречава српску децу да се баве спортом, а спортске раднике угњетава и приводи.

У саопштењу се истиче да хапшење Уљаревића, врсног спортског радника и породичног човека који је читав живот посветио спорту без обзира на нацију, веру или другу разлику међу спортистима, говори колико је режим премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија спреман да иде против Срба и свега српског.

"Док су свуда у свету политика и спорт одвојени, на овим просторима Курти би да декорише дресове српских клубова. Као да му је мало то што већ неколико година спречава одигравање спортских мечева екипа са Косова и Метохије и централне Србије", наводи се у саопштењу Српске листе.

Захтева се да поступак против Уљаревића буде обустављен јер није починио никакаво противзаконито дело, али и да се међународна заједница јасно одреди према овом и другим случајевима где се малтретирају Срби.

"Ствари треба назвати правим именом, па и ово што Курти ради треба разумети као прогон, застрашивање и протеривање Срба", наглашава Српска листа.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи