Канцеларија за КиМ: Затворене просторије Привременог органа Србице

Припадници такозване косовске полиције упали су данас у просторије Привременог органа општине Србица и затворили их, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Како се наводи, четворица полицајаца у цивилу су запечатила просторије ове српске институције и из ње истерали раднике које су тамо затекли, уз образложење да се баве "нелегалним и противуставим деловањем".

Канцеларија истиче да је такав потез у директној супротности са свим споразумима и тековинама дијалога и показује да једино што премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти уме јесте да води политику затварања, блокада и гашења.

Истиче се да је то десети Привремени орган који су власти у Приштини произвољно и противправно затворили, након гашења Привремених органа у Штрпцу, Клини, Истоку, Гораждевцу, Гори, Косовској Митровици, Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку.

"Овим је настављена институционална и политичка репресија над српским народом на Косову и Метохији, а у режији Аљбина Куртија који Србе жели да остави без основних средстава за живот и тиме их натера да напусте своја вековна огњишта. Политичарима у Приштини није довољно што је Србица током погрома и сукоба већ обесрбљен и етнички очишћен град, већ сада и на овај начин желе да затру све српско што има везе са овом општином и српским именом", наводи се у саопштењу.

Институције чије гашење Курти наређује и спроводи наочиглед међународне заједнице основ су за формирање Заједнице српских општина и њиховим затварањем Курти заправо недвосмслено поручује да нема намеру да икада формира ЗСО и испуни своје обавезе проистекле из Бриселског споразума, навела је Канцеларија.

"Међутим, вара се ако мисли да ће Београд икада одустати од захтева за формирањем ЗСО и да ће моћи да побегне од својих преузетих обавеза или да ће Београд свој народ икада оставити без помоћи и принадлежности које им исплаћује и које ће им исплаћивати", пише у саопштењу.

четвртак, 17. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи