Читај ми!

Потписан Споразум о сарадњи АП Војводине и кинеске провинције Шандонг

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић и гувернер провинције Шандонг Џоу Наисијанг, потписали су Споразум о сарадњи АП Војводине и кинеске провинције Шандонг, првог дана 6. Конференције локалних лидера Кине и земаља Централне и Источне Европе који се одржава у граду Јантају.

Како наводе из владе овим споразумом омогућава се подстицај у области привреде, трговине и туризма, као и промовисање заједничких инвестиција и инвестиционих пројеката у пољопривреди, преради прехрамбених производа, науци и технологији, образовању, култури, саобраћају и транспорту.

Покрајинска влада саопштила је да су отварањем кинеско-европског железничког дистрибутивног центра у Инђији отворене нове могућности за бржи и квалитетнији транспорт робе на релацији Кина-Србија.

"Аутономна покрајина Војводина и провинција Шандонг продубљују сарадњу у свим областима и на овај начин желимо да привучемо и нова улагања у нашу земљу, доприносећи тако унапређењу свеукупних односа Србије и Кине, које имају челично пријатељство", навела је Гојковић.

Подсетила је такође на највећи број инфраструктурних инвестиција у Србији долази управо из провинције Шандонг, попут фабрике "Линглонг" у Зрењанину, која је највећа гринфилд инвестицију икада у Србији.

У присуству председнице Покрајинске владе Маје Гојковић и гувернера провинције Шандонг Џоу Наисијанга, градоначелници Новог Сада и Ђинана, Милан Ђурић и Ју Хаитијен, потписали су Меморандум о разумевању између Новог Сада и Ђинана.

Након потписивања Споразума одржан је састанак регионалних и локалних лидера шесте Конференције локалних лидера Кине и земаља Централне и Источне Европе.

уторак, 15. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи