Приштина, настављено суђење Србима оптуженим за тероризам

Пред посебним одељењем основног суда привремених приштинских институција настављен је доказни поступак на суђењу Милуну Миленковићу, Дејану Пантићу, Александру Влајићу и Миомиру Вакићу, оптуженима за наводно извршење терористичког дела у северном делу Косовске Митровице.

Данас је саслушаван сведок тужилаштва Бајрам Хајдари, бивши службеник општинске изборне комисије у Косовској Митровици.

У сведочењу није никога идентификовао од оптужених као одговорне за протест и нереде у северном делу Косовске Митровице испред Канцеларије општинске изборне комисије, крајем 2022 године.

Пре њега, на претходном рочишту у доказном поступку, сведочио је Нухи Фејза, полицајац, вођа јединице за брзо реаговање при специјалној полицији.

Критичног дана, током протеста грађана испред канцеларије општинске изборне комисије у Косовској Митровици, према наводима сведока Фејзе, окупило се неколико група људи, са маскама на глави, и да није било могуће да буду идентификовани.

Фејза је навео да лично познаје већину оптужених, да је са Вакићем и Влајићем радио у полицији. Тврдећи да је искрен, рекао је да оптужене није могао да идентификује.

Оптужница четворицу Срба терети да су наводно извршили напад на просторије изборне комисије 6. децембра 2022. године, када су бачене две шок бомбе од којих је једна експлодирала, чиме су, како се наводи, угрозили животе људи.

Судско веће прихватило је предлог тужиоца да се у процес накнадно уведе и трећи сведок, чему су се успротивили адвокати оптужених, наводећи да се ради о повреди законитости.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи