Читај ми!

Председник Привредне коморе у Приштини: Потребно укидање мера за робу из централне Србије

Председник Привредне коморе у Приштини Љуљзим Рафуна изјавио је да би привремена влада требало да укине безбедносне мере за производе из централне Србије, јер се тичу будућег присуства приштинских институција у ЦЕФТА (Средњоевропски споразум о слободној трговини и другим регионалним организацијама).

Љуљзим Рафуна подсетио је да треба да буду за столом када се разговора о ЦЕФТА, као и да не треба да се заборави да је повезана са Берлинским процесом и заједничким регионалним тржиштем.

"Комора је позвала на ову процену. Сматрамо да би мера безбедности требало да буде уклоњена како не бисмо били искључени из ЦЕФТА. То ће, такође, бити повезано са Планом раста Европске комисије, где се очекује да ће Косово добити 900 милиона евра", рекао је Рафуна.

Власт у Приштини блокира рад ЦЕФТА, инсистирајући на представљању у тој организацији као суверена чланица, без Унмика, како је то било до сада и без звездице у називу на чему инсистира међународна заједница, посебно Немачка.

Немачки званичници су осим напретка у ЦЕФТА, од власти у Приштини затражили да укину забрану робе произведене у Централној Србији, јер ће у супротном ризиковати удаљавање из удруживања и средстава које региону доноси Берлински процес.

Премијер Србије Милош Вучевић синоћ је изјавио да постоје наговештаји да би Приштина могла да прихвати улазак српске робе на АП Косово и Метохију

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи