Читај ми!

Званичници честитали Рош Хашану јеврејској заједници

Државни званичници Србије честитали су јеврејској заједници празник Рош Хашану, јеврејску Нову годину.

Председник Себије Александар Вучић честитао је припадницима јеврејске заједнице у Србији и широм света празник Рош Хашану.

Вучић је честитао данас празник Рош Хашану, јеврејску Нову годину, припадницима јеврејске заједнице у Србији и широм света, уз жељу да превлада мир."Шана Това јеврејској заједници у Србији и широм света! Нека се таоци врате и нека превлада мир", написао је Вучић на Икс-у.

И министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог у Влади Србије Томислав Жигманов честитао је Рош Ашану – Нову 5785. годину, рабину јеврејске заједнице у Републици Србији Исаку Асиелу и свим припадницима јеврејске националне мањине, њиховим традиционалним поздравом "Шана това!" (Добру годину вам желим!).

"Јеврејска заједница у Републици Србији драгоцени је део мозаика националних мањина. Као министар у Влади Републике Србије, у чијем је делокругу брига о добробити мањинских заједница, желим да Вас уверим да настављамо да градимо политике које су на добробит националних заједница, уважавајући њихову различитост и потребе", наводи се у честитки министра Жигманова.

Министарка правде Маја Поповић честитала је Рош хашану рабину Исаку Асиелу и свим припадницима јеврејске заједнице у Републици Србији.

“Вама и свим припадницима Јеврејске заједнице, поводом Рош хашане и предстојећих празника желим добру годину. Дани кајања и сећања су непресушни извор духовне обнове и снажења исконских врлина мира, љубави и толеранције, да сложно и братски заједно доприносимо даљем јачању наше заједничке куће Републике Србије. Нека ови дани буду подсећање на нераскидиве везе наша два народа, потврђене током историје у заједничком страдању“, стоји у честитки.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи