Читај ми!

Ђурић са Бербоковом о односима Србије и Немачке и ситуацији на КиМ

Београд је посвећен дијалогу, али Приштина од самог почетка показује крајњу неконструктивност и неспремност да спроведе договоре, посебно оне који се односе на формирање Заједнице српских општина, истакао је министар спољних послова Србије Марко Ђурић у разговору са немачком шефицом дипломатије Аналеном Бербок.

Шеф српске дипломатије Марко Ђурић нагласио је да Приштина посеже за једностраним мерама како би суштински променила ситуацију на терену и кршењем људских, политичких и економских права Срба подстакла њихово масовно исељавање са Косова и Метохије.

Ђурић и Бербокова разговарали су на маргинама министарског састанка Берлинског процеса, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Србије.

Србија високо цени активно учешће и допринос Немачке Берлинском процесу, форуму који конкретним пројектима пружа подршку евроинтеграцијама Србије и Западног Балкана у целини, поручио је Ђурић.

Српски министар је рекао да су укупни односи Србије и Немачке веома развијени и карактерише их одлична политичка и економска сарадња, подсетивши на недавну посету канцелара Олафа Шолца Београду.

Србија је данас најперспективнија и најдинамичнија економија Западног Балкана и својеврстан мотор регионалног развоја, рекао је Ђурић и истакао да чланство у ЕУ представља стратешко опредељење и приоритет спољне политике Србије.

уторак, 01. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи