Стано: Претње новинарима Танјуга неприхватљиве, случај се мора истражити

Портпарол Европске комисије Петер Стано назвао је неприхватљивим и "веома узнемирујућим" претње упућене новинарима Танјуга и нагласио да ЕУ осуђује такве претње и да се овај случај мора истражити.

Веома је узнемирујуће што је Танјуг примио претеће мејлове, оцењује портпарол Европске комисије Петер Стано.

"Став ЕУ је врло јасан када су у питању претње и застрашивање новинара. Ово је неприхватљиво. Ми то у потпуности одбацујемо и осуђујемо", рекао је Стано на брифингу за новинаре у Бриселу.

Стано је тако одговорио на питање Танјуга како ЕУ коментарише претње упућене новинарима агенције и да ли ће предузети неке мере да заштити новинаре Танјуга и друге српске новинаре на Косову и Метохији као и да ли ће реаговати како би се сазнало ко иза њих стоји, након што је министар Дејан Ристић рекао да су те претње стигле са територије Албаније.

Стано је нагласио да је "ово нешто што не би требало да се дешава".

"Новинари би требало да буду у могућности да раде у атмосфери у којој могу да обављају свој посао без икаквог прогона, застрашивања или икаквиих претњи", рекао је Стано.

Портпарол Европске комисије је додао да пошто је у питању српски медиј и претпоставља да се претња догодила на територији Србије, на српским властима да то истраже у потпуности и добију сву неопходну подршку од било кога ко би могао бити умешан.

"Ако помињете да истрага води ка или индиције воде ка територији друге државе, онда је то на тим државама да то ураде заједно. И наравно, тиме се мора позабавити, то се мора истражити, а Европска унија дефинитивно осуђује такве претње новинарима где год да се налазе", истакао је Стано.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи