Почело суђење тројици ухапшених у случају Бањска, изјашњавање одложено за октобар

Тројици Срба ухапшених током сукоба у Бањској прошле године а затим оптужених за тероризам и рушење уставног поретка, почело је суђење у Основном суду у Приштини, али је читање оптужнице и њихово изјашњавање одложено на захтев бранилаца, због административних пропуста.

Браниоци тројице ухапшених тражили су одлагање рочишта јер су им документа достављена почетком ове недеље у електронском облику, као и оптужница која има 158 страница, те нису нису били у стању да брањеницима пруже правне савете.

Упркос противљењу тужиоца, судија је уважио захтев бранилаца оптужених.

Током оружаног сукоба групе наоружаних српских цивила и полиције у Бањској 24. Септембра прошле године, ухапшени су Владимир Толић, Благоје Спасојевић и Душан Максимовић. Поред њих на оптужници тужилаштва у Приштини, подигнутој овог месеца, налазе се још 42 оптужена. Сви су ван домашаја правосудних органа у Приштини.

Судија у случају Арбен Хоти је на почетку припремног рочишта прочитао имена свих оптужених. Први међу њима је Милан Радоичић. Тужилац је предложио суђење у одсуству.

Бранилац Благоја Спасојевића, адвокат Љубомир Пантовић изразио је мишљење да је оптуженима у бекству немогуће судити у одсуству, позивајући судију да одлучио о томе.

Адвокат оштећених Аријанит Коци, међутим, каже да постоје услови да се суђење одржи, ипак препуштајући суду да донесе одлуку.

Судија Хоти је најавио да ће правно мишљење о суђењу у одуству затражити од Врховног суда у Приштини.

Наставак суђења тројици оптужених, судија је заказао за 9. Октобар.

Прво извођење тројице Срба пред суд, изазвало је велику пажњу, како медија на српском, тако и на албанском. Појављивање оптужених пред суд пратиле су и јаке мере полицијског обезбеђења.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи