Вучић примио државног секретара Свете Столице кардинала Пјетра Паролина

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је државног секретара Свете Столице кардинала Пјетра Паролина. Састанку је присуствовао и министар финансија Синиша Мали. Разговаранo je о актуелним питањима у региону, о подршци миру коју даје Света Столица када је реч о српском народу на Косову и Метохији.

Председник Србије Александар Вучић примиo je у радну посету државног секретара Свете Столице кардинала Пјетра Паролина.

Вучић каже да су на састанку разговарали о одржавању редовног политичког дијалога на свим нивоима, као и сарадњи Србије са Римокатоличком црквом коју оцењује као добру, уз обострано уважавање и настојање да се и даље унапреди.

"Навео сам да је Република Србија опредељена да са Светом Столицом настави да негује и унапређује конструктивне односе, будући да делимо погледе на многа међународна питања, пре свега заштите хришћана и хришћанског наслеђа, као и унапређење људских права хишћана", објавио је председник на инстаграму.

Вучић наглашава да је за Србију од суштинског значаја питање заштите, поштовања и унапређење права српског и осталог неалбанског становништва на Косову и Метохији, као и заштита и обнова српског верског и културног наслеђа, православних гробаља, као и угрожених споменика културе, посебно православних цркава и манастира под заститом УНЕСКО.

"Високо ценимо принципијелну позицију Свете Столице по питању непризнавања једнострано проглашене независности Косова и разумевања за позицију Србије, која је утемељена на поштовању међународног права", подцртао је председник Србије.

Папин изасланик синоћ је био гост Београдске надбискупије, која обележава 100 година рада, а свечаност је уприличена у катедрали Узнесења Блажене дјевице Марије у Београду.

Кардинал Паролин посетиће и Сремске Карловце, где ће бити обележено 325 година од потписивања Карловачког мира.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи