Читај ми!

Четворици српских младића месец дана кућног притвора, породице протестовале у Косовској Митровици због хапшења

Приштинска полиција тринаест дана блокира зграде српских институција на северу Косова и Метохије. Више стотина запослених и даље не може на своја радна места. Четворица младића српске националности ухапшена су у северном делу Косовске Митровице. Председник Александар Вучић изјавио је јуче да ће се обратити у року од 72 часа и да је сада потпуно јасно да Аљбин Курти жели уништење и прогон српског народа.

Блокада привремених органа у општинама на северу Косова и Метохије траје од 30. августа.

Четворица младића српске националности ухапшена су јуче у северном делу Косовске Митровице. Младићима је одређено задржавање до 48 сати после чега ће бити изведени пред тужиоца.

Председник Александар Вучић изјавио је, после састанака са Мирославом Лајчаком и Кристофером Хилом, да ће се обратити у року од 72 часа и да је сада потпуно јасно да Аљбин Курти жели уништење и прогон српског народа.

Кфор је саопштио да ће наставити да "доприноси безбедном окружењу за све људе и заједнице које живе на Косову и слободи кретања, у сваком тренутку и непристрасно".

"По питању потенцијалног отварања моста на реци Ибар у Митровици за возила, наш став је био транспарентан и доследан све време. Свака одлука у овом погледу мора бити донета кроз дијалог и уз благовремену и ефективну координацију са међународном заједницом", наводе из Кфора.

четвртак, 12. септембар 2024.
17° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи