Курти: Главни мост у Косовској Митровици треба да буде отворен

Премијер у Приштини Аљбин Курти изјавио је да главни мост у Косовској Митровици треба да буде отворен, истакавши да “то неће бити ни против кога, већ за добробит свих грађана”.

"Слобода кретања се мора поштовати. Бриселски споразум из 2016. предвиђа да мост буде отворен до 2017. године, а сада је време да се то и оствари. Отварање није против било кога, већ у корист свих“, изјавио је Курти током боравка у Косовској Митровици.

Тврди да је отварање моста од великог значаја за економски имиџ и слободу кретања, те да је у корист свих заједница.

"Нећемо да отварамо мост против Срба, напротив! Желимо да се сви слободно крећу“, рекао је Курти медијима.

Након посете ресторану брзе хране на шеталишту у Северној Митровици рекао да се не осећа непожељно у овом граду и да је ту ради "благостања свих".

“Ја нисам осећао да људи не воле некога ко долази из Приштине па био то и премијер Косова. Ја мислим да су грађани мирни, они су вољни слободе и сигурности. Ја сам овде за њихово благостање. Значи, моја функција није овде да делимо ствари по етничкој припадности или религијској или било којој друго, него да будемо овде за све грађане без икакаве дискриминације и привилегије”.

На питање о следећем састанку у Бриселу са делегацијом Србије, Курти је рекао да не зна да ли ће бити следећег састанка.

“Ако буде, не знам кад. Ако буде, не знам с којом темом, значи морамо да сазнамо мало више па да онда дамо одговоре”, казао је Курти и отишао на састанак са председником општине Северна Митровица Ерденом Атиће.

Током посете северу КиМ, Курти је учествовао и на церемонији полагања камена темељца за полицијску станицу у Лепосавићу.

уторак, 10. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару