Читај ми!

Премијер Вучевић са министром унутрашњих послова Аустрије – званичници задовољни сарадњом полиције

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић састао се са савезним министром унутрашњих послова Аустрије Герхардом Карнером са којим је разговарао о билатералној сарадњи и питањима регионалне безбедности.

Премијер Србије Милош Вучевић рекао је поводом састанка са аустријским савезним министром унутрашњих послова Герхардом Карнером да је задовољан сарадњом Србије и Аустрије.

Двојица званичника су разговарала о билатералној сарадњи и питањима регионалне безбедности.

Вучевић је истакао да је Аустрија велики инвеститор и добар економски партнер Србији, и нагласио важност даљег унапређења билатералних односа и пројеката који ће, како каже, допринети већој стабилности у региону.

Премијер Вучевић је нагласио да Србија жели што бољу сарадњу са Аустријом у борби против трговине људима и наркотицима – "посебно имајући у виду да се Европа последњих година суочава са значајним безбедносним изазовима који су погоршани миграцијама изазваним ратом и сукобима".

Председник Владе је истакао да су Министарсво унутрашњих послова Србије и полиција одувек имали добру сарадњу са органима за спровођење закона у Аустрији.

Борба против криминала, трговине наркотицима, тероризма и илегалних миграција

Навео је и да Србија спроводи трилатералну иницијативу са Аустријом и Мађарском за управљање границама у борби против организованог криминала, трговине наркотицима, тероризма и илегалних миграција.

Вучевић је навео да су на основу трилатералног споразума на српској граници са Северном Македонијом распоређени полицијских службеници из Мађарске и Аустрије, који помажу у контроли границе.

"Председник Владе Србије  је упознао Карнера са ситуацијом на Косову и Метохији која је изузетно тешка јер Курти повлачи потезе којима жели да отера српски народа са Косова и Метохије а да се Срби у нашој јужној покрајини трпе велики притисак и друге облике малтретирања и нагласио да је наша земља посвећена очувању мира и стабилности", наводи се у саопштењу Владе.

Истиче се и да се премијер захвалио на подршци коју Аустрија, како каже, пружа Србији на путу европских интеграција.

Карнер задовољан сарадњом полиције

Савезним министар унутрашњих послова Аустрије Карнер истакао је да је задовољан резултатом заједничких активности српске и аустријске полиције на границама Србије и да се осећа велики пад илегалних миграција.

Наглашава да је на њега посебан утисак оставила изузетна сарадња припадника српске граничне полиције са аустријским службеницима, што је и главни предуслов за борбу против илегалне миграције.

уторак, 06. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару