Дачић: Важно је да сви који деле исте циљеве буду заједно

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је на обележавању 34 године од оснивања те странке, коме је присуствовао и председник Александар Вучић, да је важно да они који деле исте циљеве буду заједно.

Дачић се осврнуо на слоган СПС "Верни Србији" рекавши да је то мото који има не само СПС већ сви који заједно раде у коалицији на челу са председником Вучићем.

"То је суштина свих дана које смо имали у ове 34 године. Јер историја Социјалистичке партије Србије и сада Српске напредне странке је историја и Србије, јер смо пролазили кроз сваки државни и национални проблем кроз који су наше друштво, наша држава и наш народ пролазили свих ових деценија", рекао је Дачић.

Зато је битно, како је рекао, да сви који деле те исте циљеве буду заједно, да буду у истом политичком фронту, да се међусобно поштују и да развијају што бољу сарадњу у интересу Републике Србије.

Он је рекао да без Србије нема ниједне партије, оцењујући да је то основна одлука свих патриотских странака.

Дачић је рекао да је на данашњи дан започео први конгрес СПС у Сава центру и трајао је цео дан и ноћ, и завршио се 17. јула који се обележава као дан странке.

Замолио је и да се не расписују више ванредни избори, а рекао је и да је од првог дана СПС ту, и изразио наду да ће бити још дуго.

Вучић: СПС има чиме да се поноси

Председник Србије Александар Вучић рекао је да СПС има чиме да се поноси као и да СПС види као важног чиниоца за напредак Србије.

"Желим да вам честитам 34 године постојања, напорног рада и успеха који сте у тих 34 године постигли на политичком небу Србије. Хоћу да свим члановима и симпатизерима Социјалистичке партије Србије честитам годишњицу постојања партије. Имате чиме да се поносите у својој прошлости, надам се да ћете имати још много чиме да се поносите због свог рада у будућности", рекао је Вучић.

Како је рекао, Социјалистичка партија Србије је у свим претходним годинама и деценијама имала једну важну карактеристику, да су је чинили људи из народа, људи који су волели Србију, људи који би увек били уз Србију и људи који су се залагали за независну и суверену политику, да Србија сама доноси своје одлуке, а не да неко други у њено име те одлуке доноси.

Каже да је то важно и данас да кажемо свим људима.

"Зато што сам уверен сам највећи број оних који данас гласају за вас и нас, желе да виде Србију успешну, Србију економски снажну, али и Србију која неће да гази по својој традицији, по пријатељствима која је стварала вековима, Србију која хоће да се одупре свима који би да је унизе и сруше, али и Србију која ће увек да буде верна пре свега себе. И овај ваш слоган - Верни Србији, 34 године можда на најбољи могући начин одсликава вашу политику и ваше залагање у претходном периоду", рекао је Вучић.

И уз захвалност за све то што чините за Србију, у Социјалистичкој партији Србије видим важног чиниоца за напредак Србије, истакао је Вучић.

уторак, 16. јул 2024.
39° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару