Читај ми!

Вучић одликовао жандарма рањеног у терористичком нападу – "Јевремовић је оличење свих врлина"

Председник Србије Александар Вучић уручио је припаднику Жандармерије Милошу Јевремовићу Орден заслуга за одбрану и безбедност првог степена. Јевремовић је Орден примио у Председништву Србије где је дошао са својом породицом. Вучић истиче да је Јевремовић истовремено и херој и жртва трагедије која није измакла ни Београду, а која је глобалног карактера и назива се тероризам.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је припадник Жандармерије Милош Јевремовић, кога је одликовао, оличење свих врлина које се очекују од људи који чувају државу.

"Своју дужност обавља часно и професионално. Наша земља, Република Србија, као и породица Милоша Јевремовића морају да буду поносни", поручио је Вучић на церемонији одликовања у Председништву.

Како је додао, Јевремовић је истовремено и херој и жртва у једној трагедији која није измакла ни Београду, а која је глобалног карактера и назива се тероризам.

"Та појава собом повлачи одређене консеквенце какве раније у претходним вековима није. Ти људи који проводе најтеже акте против сигурности и безбедности доживљавају себе као велике звезде. Човек који је извршио ово недело сличан је свим онима и из САД и широм Европе који мисле да тиме остављају неки већи и значајнији траг од трага обичног злочинца. И безумни који је само стрелом замало убио Милоша Јевремовића то је мислио. И сви они имају нешто заједничко. Мисле да су популарни, велики, звезде и кроз своје видео-клипове излажу планове", навео је Вучић и додао да је зато потребно да у земљи имамо људе који су у стању да штите грађане Србије.

Јевремовић: Храброст долази у многим облицима

Припадник Жандармерије Милош Јевремовић, након што је примио Орден заслуга за одбрану и безбедност првог степена у Председништву Србије, рекао је да храброст долази у многим облицима.

Истакао је да признање које је добио носи дубоко значење, не само њему већ, како је навео, свим припадницима Жандармерије и Министарству унутрашњих послова.

"Храброст није само особина појединца, већ и одраз снаге и подршке заједнице која стоји иза њега", рекао је Јевремовић.

Јевремовић је захвалио породици, председнику државе, ресорном министру, својим колегама, лекарима и медицинским радницима који су били уз њега током опоравка и пружали му подршку.

"Храброст, пожртвованост и преданост су особине које ћу носити са собом и у будућности, настојећи да будем достојан овог признања. На крају желим да поручим свима да храброст долази у многим облицима и да сваки чин храбрости, ма колико се чинио малим, може да има огроман утицај. Храброст је у свакоме од нас и заједно можемо да градимо бољу и сигурнију будућност", закључио је Јевремовић.

Јевремовић је повређен 29. јуна у терористичком нападу испред амбасаде Израела у Београду, када је погођен из самострела у врат.

уторак, 16. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару