Вучић: Сви индиковани на тероризам биће ухапшени, неће бити милости

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да у Србији постоји стотину група које су праћене због нелегалних активности индикативних на тероризам, али да је за њихово хапшење неопходно прикупити доказе. Вучић је поручио да ће сви индиковани на тероризам бити ухапшени, и да неће бити милости према тероризму.

Председник Србије Александар Вучић обишао је у Ургентном центру повређеног припадника Жандармерије Милоша Јевремовић који је задобио тешке повреде приликом обављања службене дужности испред амбасаде Израела када је на њега нападач испалио стрелу из самострела.

"Обишли смо у Ургентном центру Милоша Јевремовића, он је потпуно свестан, операција је успешно обављена и разговарали смо са њим. Захваљући изузетној вештини и самоконтроли, пошто је из кесе и потпуно изненада Салахудин Жујовић испалио стрелу и погодио у врат Милоша Јевремовића и он је невероватно вешто али и на озбиљан и одговоран начин реаговао и ликвидирао терористу", рекао је Вучић.

Оно што је било најважније, додао је председник, Јевремовић је успео да се уздржи од вађења стреле из врата, што је било кључно да остане жив.

"Да је било шта покушао, не би му било спаса. За то је потребна невероватна дисциплина и невероватна самоконтрола. Да не покушате да из свог тела дирнете такво страно тело. Он је тако када је завршио свој посао, када је терористу ликвидирао, сачекао и Хитну помоћ и полицију ништа не дирајући. И сада је у веома добром стању и колико сам разумео не очекујемо теже и веће компликације", навео је Вучић.

Сви индиковани на тероризам биће ухапшени

Председник је навео да се трага за још једним лицем које се руководи истим принципом као Салахудин Жујовић, и рекао да су они били праћени.

"Било је потребно још седам, осам дана да се прикупе докази и да се ухапсе, а реч је о људима који су ушли у екстремистичке и терористичке кругове. У сваком случају, ми ћемо акцију да наставимо, обезбедићемо све ДКП-ове, али и гарантовати сигурност и безбедност", рекао је Вучић.

Он је истакао да имамо обучене жандарме и полицајце и честитао њима и њиховим непосредним командирима и команданту Жандармерије.

"Честитам свима у полицији, свим посебним јединицама. Честитам министру, честитам свима на изузетном понашању полицајца жандарма Милоша Јевремовића. Који има свега 34 године и биће одликован чим изађе из болнице", рекао је Вучић.

Напоменуо је да свако има право да бира веру којој припада, али да су они ушли у екстремистичке и терористичке кругове и да су били праћени по линији, како је рекао, индикативној на тероризам.

"Дакле, знало се да је овај један дошао синоћ, главни терориста да је дошао да посети мајку, међутим после тога се губи могућност праћења и ујутру се то на овакав начин завршило", додао је Вучић.

За три до четри дана посао ће бити обављен

Председник Србије је рекао да када га онда питају због чега нису ухапшени ако се знало за њих, да то није могуће без доказа.

Вучић је рекао да ће ово стање да траје три до четири дана, док се сви индиковани на тероризам не ухапсе и улице поново буду сигурне.

"Ловимо их знамо и имена и све друго. Обавићемо тај посао. Важно да је Милош Јевремовић жив и показао је како се поступа. Нећемо имати милости према тероризму", рекао је Вучић.

понедељак, 01. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару