Бабкен Симоњан: Није било геноцида у Сребреници

Јерменски књижевник, преводилац и универзитетски професор Бабкен Симоњан поручио је да не може бити говора да се у Сребреници догодио геноцид, истичући да су током историје покушај тоталног истребљења доживели и српски и јерменски народ.

Професор Бабкен Симоњан се, говорећи о томе да ли је злочин у Сребреници био геноцид, осврнуо на то да "муслимани (Бошњаци) у Босни чине преко 50 одсто становништва".

"Из те чињенице произилази да не може бити речи о геноциду над муслиманима и Бошњацима у Сребреници", рекао је Симоњан у интервјуу за потребе снимања документарног филма "Анатомија обмане: Сребреница" у продукцији Центра за друштвену стабилност.

Упоредио је страдање јерменског и српског народа, нагласивши да је постојао покушај тоталног истребљења оба народа.

Симоњан је подсетио да су Јермени скоро потпуно истребљени са територије данашње Турске и истакао да су Срби исто тако били истребљени са територије данашње Хрватске, као и са својих вековних огњишта на Косову и Метохији.

Недавно је један од највећих светских стручњака за питање геноцида и холокауста Јехуда Бауер такође изјавио да у Сребреници није био геноцид.

понедељак, 13. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара