Листа "Ритам града" позвала опозиционе странке на договор о заједничкој контроли изборног процеса

Групе грађана "1 од 5 милиона" и "Београдски фронт”, које на изборе у Београду излазе на заједничкој листи “Ритам града”, позвале су опозиционе странке на што хитнији договор о заједничкој и координисаној контроли избора.

Оцењујући да су "изборне манипулације већ у току", “1 од 5 милиона" и "Београдски фронт” позвали су и грађане да буду контролори изборног процеса.

Покрет “1 од 5 милиона” направио је, како су подсетили у саопштењу, још за изборе 2020. године апликацију за фер и слободне изборе - ФИСИ, преко које сваки грађанин може да пријави изборну неправилност. Апликација је доступна на сајту фиси.рс, а надограђена верзија биће пуштена у рад у наредним данима.

Сваки грађанин моћи ће на ФИСИ апликацији да пријави сваку неправилност коју уочи током целог изборног процеса. Пријављене неправилности биће приказане на интерактивној мапи, па ће и целокупна јавност имати преглед свих места на којима су забележена нарушавања изборног процеса.

Иако позива грађане да буду контролори изборног процеса, "1 од 5 милиона" и "Београдски фронт" сматрају да је то ипак пре свега одговорност политичких актера који у изборима учествују, због чега позивају опозицију да користи апликацију ФИСИ као јавно добро и да што пре дође до састанка ради договора о координисаној контроли избора.

"Борба за одбрану права гласа сваког човека не сме да буде жртва подела и разлика међу опозицијом", поручили су "1 од пет милиона - Београдски фронт".

понедељак, 13. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара