РИК: Додељени мандати посланицима који долазе на упражњена места

Републичка изборна комисија доделила је мандате народним посланицима који ће доћи на упражњена места у Скупштини Србије пошто су неки посланици раније поднели оставке.

Председник РИК Владимир Димитријевић рекао је да је РИК примио обавештење Народне скупштине да је на првој седници, одржаној 22. априла, констатовано да је народним посланицима Марија Војиновић, Славици Шкрбић, Николи Селаковићу, Милошу Вучевићу, Предрагу Бандићу и Настасији Баковић престао мандат услед подношења оставке.

Тако ће, уместо Николе Селаковића, Милоша Вучевића и Предрага Бандића који су изабрани са изборне листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане", у посланичким клупама седети први следећи кандидати са исте изборне листе Сташа Стојановић, Наташа Ивановић и Никола Лазић.

Уместо Наташе Баковић, која је изабрана са изборне листе "Србија против насиља", мандат ће бити додељен Драгану Нинковићу, првом следећем кандидату Народног покрета Србије.

Марију Војиновић и Славицу Шкрбић, које се изабране са изборне листе "Др Милош Јованић - НАДА за Србију", у посланичким клупама замениће прва два следећа кандидата са те листе, а то су Јелена Богдановић и Душан Радосављевић.

среда, 15. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара