Читај ми!

Вучевићу у Бањалуци уручени кључеви града

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић уручио је у хали "Борик" кључеве града министар одбране Србије Милошз Вучевић. Српски министар одбране претходно се састао и са српским чланом Председништва БиХ Жељком Цвијановић. Министарство одбране наводи да је састанак био прилика да се разговара и о безбедносним темама у региону.

Министар одбране Србије Милош Вучевић присуствовао је свечаној академији поводом обележавања Дана града Бањалуке коју је приредио градоначелник тог града Драшко Станивуковић у дворани "Борик" и добио кључ града са повељом "Почасни грађанин града Бањалуке".

Вучевић је истакао да осећа велику срећу, понос и одговорност. 

"Срећу, јер сте препознали моју душу и моја стремљења, мој рад и пре свега моју љубав према вама. А одговорност, зато што је велика ствар бити Бањалучанин. А ја сам то данас и формално постао, и заувек. Данас обележавамо 79 година од када је дошла слобода у Бањалуку, дошла је да ту заувек остане", рекао је Вучевић.

Вучевић и Цвијановић: Настављамо борбу за заједничке интересе

Вучевић се у Бањалуци претходно састао са српским чланом Председништва Босне и Херцеговине Жељком Цвијановић где су у заједничкој изјави нагласили значај мира и стабилности за развој и просперитет у региону, као и спремност да се "упркос свим изазовима, настави борба за очување заједничких интереса".

Министарство одбране је саопштило да је састанак био прилика за разговор о актуелним политичким и безбедносним темама у региону, као и о питањима од заједничког интереса и јачању сарадње између Србије и Републике Српске.

Састанку је присуствовао и председник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Вучевић обишао школу у Бањалуци

Вучевић је са Вишковићем и градоначелницима Бањалуке и Новог Сада, Станивуковићем и Миланом Ђурићем, потом обишао ОШ "Вук Стефановић Караџић" (одељење Косово и Метохија), која је, као донација града Београда, изграђена у бањалучком насељу Ада.

"Дивно је када после одређеног времена видите плодове напорног рада и лица насмејаних људи којима сте у одређеној мери улепшали живот. Наставићемо и даље да стварамо и радимо са нашом браћом и пријатељима у Бањалуци и Републици Српској", истакао је Вучевић на Иксу (Твитеру).

Навео је да је са директорком школе Татјаном Вилендечић разговарао о наставном програму и значају ове школе за грађане Бањалуке.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се