Вучић примио акредитована писма амбасадора Сувереног Малтешког Реда и УАЕ

Председник Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма новог амбасадора Сувереног Војног Малтешког Реда Франческа Марије Аморуса и амбасадора Уједињених Арапских Емирата Ахмеда Алменхалија.

Александар Вучић је током састанка са новим амбасадором Сувереног Војног Малтешког Реда истакао да Србија посебно уважава њихову континуирану подршку суверенитету и територијалном интегритету наше земље.

"Захвални смо Сувереном Војном Малтешком Реду на свим хуманитарним активностима у нашој земљи, а посебно уважавамо њихову континуирану подршку суверенитету и територијалном интегритету Републике Србије, којом, заједно са нама, чувају тековине међународног правног поретка и хришћанско наслеђе на Косову и Метохији", навео је Вучић на Инстаграм налогу buducnostsrbijeav.

Председник Србије je, такође, амбасадору Ахмеда Алменхалија рекао да је Србија поносна на пријатељске везе и стратешко партнерство са УАЕ. 

"Спремни смо да одржимо интензиван политички дијалог и размене посета на високом и највишем нивоу и у наредном периоду и тиме дамо додатни импулс развоју наше свеукупне сарадње", навео је Вучић.

Преседник је том приликом још једном захвалио председнику УАЕ Мохамеду бин Заједу на искреном пријатељству и спремности да личним ангажманом помогне и подржи Србију и наш народ. 

петак, 24. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије