Читај ми!

Српској породици код Липљана украдено више од 25 оваца

Више од 25 грла оваца украдено је из домаћинства Стојановић у селу Добротин код Липљана, пренео је РТС-у Никола Стојановић, додајући да не зна ко су починиоци.

Крађу у ноћи између петка на суботу Никола је приметио ујутру када је пошао да обиђе и нахрани овце.

“Лопови су дошли локалним путем преко њива и на рукама однели овце до комбија који је био паркиран. Открили смо трагове гума и крви”, рекао је Стојановић.

Наташа Стојановић додаје да је пре месец и по дана у ноћним сатима приметила око куће и домаћинства непознате особе са батеријским лампама, али да су по њиховом изласку из куће непознате особе побегле.

“Они су ово дуго припремали”, сумња Наташа и каже да случај тада нису пријавили полицији.

Штета коју су лопови причинили процењује се на више од 4.000 евра.

Није први пут да им упадају у кућу

У породици Стојановић кажу да није први пут да им лопови упадају у куће, да им трују псе како их не би открили. Стојановићу су веровали да ће то престати.

“Да једног вредног и поштеног радника овако нагрде, то је срамота. Да нико ништа не предузме, да ли власти уопште има. Али нема власти, као да хоће да нас одселе што пре. Да пропаднемо”, навела је Наташа Стојановић.

Власник живи од узгоја стоке и пољопривреде

Власник украдених оваца Никола Стојановић није запослен а живи од узгоја стоке и пољопривреде.

Полиција је обавила увиђај, а Никола страхује да би лопови могли да понове крађу, јер реакције полиције нема.

“Чим су то једном урадили, могуће је да ће поново. Домаћинство је увек било на мети лопова. Пре пар година су то биле краве и неке машине. Увек је било пријављено полицији и нити је пронађено, нити нешто откривено. Ово је неки вид притиска на неки начин, тешко је да ми живимо ту. Кад не можеш нормално да живиш и да се понашаш, шта можеш да очекујеш друго. И кад би хтео да радиш, не можеш ни поштено да радиш. Не можеш”, каже Никола.

Крађа оваца српској породици догодила се у време трајања месеца Рамазана, који се за 20 дана завршава Бајрамом, када муслимански верници традиционално кољу овце и јагњад.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво