Читај ми!

Ми - глас из народа и после раскола у покрету: Нећемо подржати формирање власти у Београду

Део оснивача покрета "Ми - глас из народа" саопштили су да неће подржати формирање власти у Београду и да остају при ставу да је потребно ићи на нове изборе. После раскола у покрету, најављују да ће у Скупштини Србије бити формирана два посланичка клуба.

На конференцији за медије покрета, део оснивача саопштио је да ће наставити рад и да је у току процес формирања странке која неће имати класичну инфраструктуру већ колективно руководство.

"Ми смо одлучни да прерастемо у политичку странку, тај процес је у току. Политичка странка неће имати класичну инфраструктуру. Имаће колективно руководство. То ће бити пет преосталих оснивача. Имаће извршни одбор и скупштину, али неће имати онај главни одбор који је нека паралелна власт лидера странака. Ми немамо лидера странке. Имамо колективно руководство које ми зовемо веће", рекао је на конференцији за штампу један од оснивача Синиша Љепојевић.

Додао је да ће се "Ми - глас из народа" у наставку рада ослањати на оне принципе који су усвојени и објављени пре републичких и локалних избора, као и да ће посланици бити подељени у два посланичка клуба.

"Из онога што се у међувремену догађало ми који смо остали у покрету треба да извучемо неке поуке и да урадимо неке ствари које би могле у највећој мери елиминисати проблеме", рекао је Љепојевић.

Један од оснивача Јован Јањић је рекао да је већина посланика у Скупштини остала верна покрету, као да је већина чланова подржала покрет.

"Настављамо под овим истим именом. Имамо свој лого и свој жиг који је заштићен у Заводу за интелектуалну својину", рекао је Јањић.

Kонференцији за медије присуствовали су оснивачи Драган Станојевић, Бранко Павловић, Митар Kовач, Синиша Љепојевић и Јован Јањић.

Носилац изборне листе "Ми - глас из народа" Бранимир Несторовић у уторак је напустио састанак покрета, али и демантовао да је напустио покрет.

Бранимир Несторовић је на друштвеној мрежи Икс написао да покрет тек треба да се региструје по Закону о политичким странкама.

"Покрет Ми - глас из народа је регисторван на име Бранимир Несторовић и нико га не може узети. Пуч није успео!", објавио је Несторовић касно синоћ на свом налогу.

Несторовић је одмах по саопштавању прелиминарних резултата избора рекао да неће подржати ни власти нити опозицију и тај став је поновио више пута у последња два месеца.

недеља, 26. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије