Лучић: Приштина покушава да избаци МТС са тржишта на КиМ

Генерални директор "Телекома Србије" Владимир Лучић изјавио је да серијом састанака са представницима међународних мисија и амбасада у Приштини покушава да отклони притисак администрације на компанију МТС д.о.о. на КиМ, која је у децембру кажњена са милион и по евра због наводно незаконитог преузимања локалних кабловских оператора.

Владимир Лучић очекује да представници међународне заједнице утичу на администрацију и Агенцију за заштиту конкуренције у Приштини, како би обуставили поступак против МТС-а и дозволили јој да добије трећу лиценцу.

Указујући да Агенција за заштиту конкуренције не поштује ни локалне законе, Лучић додаје да се иза казне не крије само новчана казна, него покушај да се за четири кабловска оператера, које је МТС припојио 2019. године,  изврши ревизија по новом закону који су у Приштини, како је истакао,  намерно променили баш због МТС-а.

"То што они раде Телекому Србија потпуно разоружава праве намере да се српске компаније једноставно избаце са овог тржишта. Зато мислим да је битно да међународна заједница у овом тренутку потпуно стане уз нас и да ми једноставно решимо све проблеме, односно да Агенција за заштиту конкуренције обустави овај поступак, јер смо ми покренули судски спор и тражимо од Агенције за заштиту конкуренције да обустави поступак до даљег док се не реши судски спор а нама коначно одобри трећа лиценца", рекао је Лучић, додајући да су то једина два захтева компаније "Телеком Србија".

Пренео је да је МТС тражио изузеће директора Агенција за заштиту конкуренције, указујући и на застрашивање радника МТС-а на КиМ.

"Ми смо у децембру имали случај када је једна обична комисија Агенције за телекомуникацију упала са полицијом са дугим цевима у наш центар у Звечану и остали неколико сати. То је класично застрашивање радника и није виђено у европској пракси", навео је Лучић.

Сматра да ако међународна заједница дозволи да приштинска администрација на овај начин тумачи законе који су они донели, спречавајући највећу српску компанију да послује на Косову и Метохији, са 250 запослених и пружањем интернета за 30.000 домаћинстава и телевизију, онда шта друго да очекују неке друге српске компаније.

Лучић се нада да ће међународна заједница разумети и да ће коначно бити решен тај проблем, као и то што МТС покушава да реши проблем треће лиценце.

"Ви знате да ми имамо ту привремену дозволу, да је тендер за трећу лиценцу требао да буде већ расписан давно али није зато што се зна да ћемо ми победити. Ми већ имамо проблем мобилне телефоније, ми имамо ограничен број базних станица. Чак и у српским деловима грађани осећају то", подвукао је Лучић.

недеља, 07. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару