Шпански министар: Прихватање пасоша не значи признање Косова

Министар спољних послова, ЕУ и сарадње Шпаније Хосе Мануел Албарес поновио је да прихватање пасоша тзв. Kосова не значи признање, као и да је та тврдња "подвала" опозиционе шпанске Народне партије (ПП).

Хосе Мануел Албарес је у интервјуу за Периодико де Еспања рекао да Шпанија не може да се претвара да "такозвано Kосово не постоји, али да то не значи да признаје његов суверенитет".

"Та територија Kосова је у оквиру Западног Балкана и иде на самите Европске уније са Западним Балканом. Не можемо да се претварамо да не постоји. Али то не значи да признајемо њен суверенитет. То није корак ка признању Kосова, то није прва подвала ПП. Замолио бих ПП да престане са објављивањем обмана за које зна да су обмане", рекао је Албарес.

Објаснио је и да је Шпанија једна од пет земаља чланица Европске уније које не признају косовску независност, а које су прихватиле те пасоше.

Шпанска Народна партија (ПП) је недавно затражила објашњење од Албареса да ли је та земља променила став о питању KиМ, као и да ли је на одлуку о прихватању пасоша утицао притисак инвестиционих партнера премијера Шпаније Педра Санчеза.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара