Читај ми!

Министар из Приштине кратко боравио у згради општине у Лепосавићу

Министар за инфраструктуру у Приштини Љибурн Аљиу ушао је рано јутрос у зграду локалне самоуправе у Лепосавићу у којој је дуже од две недеље новоизабрани председник Љуљзим Хетеми, непризнат од стране већинског српског становништва у тој средини.

Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић, пренео је РТС-у да је Аљиу дошао у пратњи специјалних снага полиције, у возилима цивилних таблица, у време када је око зграде општине био мањи број Срба који данима протестују.

"Након пола сата напустио је зграду општине, јер су се због његовог доласка житељи Лепосавића окупили у већем броју. Негодовали су мирно због његовог присуства, које су доживели као провокацију", рекао је Тодић.

Аљиу је претходно 9. јуна покушао да уђе у зграду општине, али му војници Кфора нису дозволили улазак.

Љуљзим Хетеми, представник покрета "Самоопредељење" Аљбина Куртија, од 26. маја борави у згради општине у Лепосавићу, око које од тада протестују житељи Лепосавића.

Зграду општине од 29. маја окружују војници Кфора, а у њој су припадници полиције.

Житељи Лепосавића, као и у Звечану и Зубином Потоку захтевају излазак полиције из зграде општине, да председници албанске националности одустану од уласка у њих и ослобађање Радоша Петровића и Душана Обреновића.

среда, 11. септембар 2024.
19° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи