Читај ми!

На северу КиМ мирно – Кфор око зграде Oпштине у Звечану, грађани завршили протест и најавили наставак за јутро

На северу Косова и Метохије је мирно. Снаге Кфора са опремом за разбијање демонстрација поставили су нови кордон недалеко од заштитне ограде испред зграде локалне самоуправе у Звечану. Од четворице ухапшених Срба, двојица су и даље у полицији и пребачени су у јужни део Митровице. Из болнице су потврдили да има најмање 50 повређених Срба, док је Кфор саопштио да је повређено 30 њихових припадника. Запослени и грађани завршили су протесте у Звечану и Зубином Потоку, и најавили наставак за јутро.

Дописник РТС-а јавља да је од јутрос мирно на северу КиМ, као и да су припадници Кфора и јутрос око зграде у Звечану. У згради су и даље припадници тзв. косовске полиције.

КФОР је јуче у Звечану насилно разбио протест Срба.

Двојица Срба рањена су из ватреног оружја, један од њих је у веома тешком стању. Има више од 50 повређених Срба, а повређено је и 30 припадника Кфора.

У обраћању јавности, председник Србије Александар Вучић је истакао да је месецима говорио да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти има једну жељу – да доведе до крвопролића цео регион, као и да је мало ко хтео то да чује и разуме шта се дешава на КиМ.

Вучић је позвао Србе на северу Косова и Метохије да се не сукобљавају са НАТО-ом.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво