Читај ми!

Вучевић: Србија није, нити ће продавати оружје Украјини

Министар одбране Милош Вучевић демантовао је наводна сазнања британске агенције Ројтерс да је Србија продавала или намерава да продаје оружје Украјини. Истакао је да "Србија није продавала, нити ће, оружје украјинској нити руској страни, нити земљама у окружењу тог конфликта".

Милош Вучевић је изјавио за Танјуг да је некоме очигледно циљ да дестабилизује нашу земљу и да је увуче у конфликт у којем не жели да учествује. "Ми се доследно држимо наше утврђене политике", рекао је Вучевић.

Министар одбране је напоменуо да је по ко зна који пут објављена лаж да Србија продаје оружје Украјини.

"Више од десет пута смо демантовали те неистине и ево, учинићемо то опет. Србија није продавала, нити ће, оружје украјинској нити руској страни, нити земљама у окружењу тог конфликта", рекао је Вучевић.

Министар је изјавио и да наша држава, наравно, продаје оружје трећим странама, које су далеко од сукоба и немају никакве везе са њим.

"Увек постоји могућност да се неко оружје на некакав волшебан начин нађе и на територији конфликта, али то апсолутно никакве везе нема са Србијом. То је питање за оне државе које не поштују међународне норме, уговорне клаузуле и узусе пословања. Понављам, Србија није слала оружје Украјини и све што је објављено на ту тему су неистините спекулације", рекао је Вучевић.

Наводе о продаји оружја Украјини раније је демантовао и председник Александар Вучић.

Ројтерс је јутрос објавио наводни садржај процурелог поверљивог документа Пентагона у којем се наводи да је Србија пристала да испоручи оружје Кијеву или га је већ послала.

Документ је, како наводи британска агенција, обележен ознакама "тајни" и НОФОРН, што значи да је његово дељење са страним обавештајним службама и војскама забрањено.

У документу такође наводно пише да Србија има "политичку вољу и војне капацитете" да обезбеди оружје за Украјину у будућности.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво