Опасност од мобилних телефона

Стручњаци на међународном скупу канцеролога у Њујорку упозорили су на последице употребе мобилних телефона, посебно код деце, и затражаили увођење мера предострожности.

На скупу, који је водио професор са Универзитета у Питсбургу, Роналд Хеберман, речено је да електромагнетна поља која испушта мобилни телефон могу да представљају потенцијални ризик за здравље људи.

"Још није прошло довољно дуго времена да се утврде ефекти мобилних и бежичних телефона на људе", рекао је Хеберман.

Лекари препоручују да родитељи ограниче својој деци употребу таквих телефона, осим у хитним случајевима и да уређаје треба држати што даље од тела и када се не користе.

"Деца су осетљивија на магнетна поља од одраслих, јер су њихово тело и мозак мањи", рекли су стручњаци и додали да произвођачи мобилних телефона треба да преузму део одговорности.

"Није неопходно забранити такву технологију, само је прилагодити и контролисати како не би узроковала болести", рекли су канцеролози.

Други стручњаци мисле да употреба мобилних и бежичних телефона не угрожава здравље.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи