Минијатурни клонови у коцки

Фотографије на екранима рачунара већ потискују традиционалне фотографије, али у не тако далекој будућности и то ће бити превазиђено у поређењу са њиховим представама у три димензије које ћемо имати пред собом, предвиђају јапански истраживачи.

Лабораторија једног јапанског института за истраживање ради на производњи коцке-екрана на чијим ће се странама нека сцена или лик видети из три различита угла.

"Крајњи циљ је да онај који посматра коцку има осећај да у својој руци држи, на пример, мини особу" у виду њене тродимензионалне виртуелне представе, објаснио је истраживач Шунсуке Јошида са Јапанског националног института за технологију информације и комуникације.

"Данас на вашем писаћем столу можда држите фотографију ваше насмејане девојке. Сутра ћете у једној коцки моћи да је видите како се грохотом смеје и из профила", рекао је Јошида.

Прототип овог предмета будућности за сада приказује само недовољно квалитетне фиксне слике из три различита угла, али циљ је представљање анимиране сцене у резолуцији која дочарава потпуну илузију.

Јапански истраживачи се надају да ће успети да конкретизују ту амбицију у наредне три године и усаврше коцку са сликом на свакој од својих шест страна, а посматрач ће имати утисак да пред собом има минијатурни клон неке драге особе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 16. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи