Алкохол воће чини здравијим

Воћни коктели нису само укусни већ могу бити и врло здрави, нарочито коктели од јагода и боровница, открили су амерички и тајландски научници.

Воће садржи састојке који штите против рака, срчаних болести и артритиса, а додавањем етанола, који се налази у свим алкохолним пићима, антиоксиданси постају још активнији.

Свако обојено воће може постати још здравије додавањем алкохола.

Доктор Коракот Ћањиракул и његове колеге са Универзитета на Тајланду су, у сарадњи са научницима из америчког Министарства пољопривреде, воће ставили у алкохол који је том приликом побољшао својства антиоксиданса који подстиче способност воћа да неутралише штетне слободне радикале.

Међутим, научници истичу да ново откриће не умањује чињеницу да је конзумација већих количина алкохола на дуже време врло штетна.

"Треба бити опрезан, јер је позитиван ефекат алкохола сасвим занемарљив ако дође до болести као што је цироза јетре", каже Френки Филипс из Британске дијететске асоцијације и саветује да људи умерено уживају у коктелима и да не очекују да ће их воће помешано с алкохолом излечити.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 16. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи