Пилулама против клептоманије

Амерички стручњаци открили како, уз помоћ лекова, смањити нагон за крађом.

Медикамент који се обично користи за ослобађање зависности од алкохолизма и дроге може да смањи нагон за крађом код клептомана, установили су стручњаци Универзитета Минесоте.

"Реч је о леку 'налтрексон', који код клептомана, изгледа, у знатној мери неутралише нагон за крађом", изјавио је др Јон Грант, вођа истраживања, а пренео Ројтерс.

Током два месеца, др Грант и његов тим су тестирали 25 клептомана, међу којима је једној групи даван "налтрексон", док је друга добијала плацебо.

Док су пре третмана у крађи проводили бар сат времена недељно, испитаници из прве групе су током трајања студије крали знатно ређе од клептомана на плацебу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи