Нови метод у лечењу најтежих болести

До 2030. године у свету ће од рака оболети 27 милиона људи. Стручњаци се не предају. Доктори у Данској изненађени су резултатима које је показала електрохемотерапија, нови метод у лечењу најтежих обољења.

Светска здравствена организација упозорава да ће ове године од рака умрети седам милиона људи. Већ идуће године, ова опака болест ће постати најчешћи узрок смрти.

До 2030. године у свету ће од рака бити болесно 27 милиона људи. Стручњаци се не предају. Доктори у Данској изненађени су резултатима које је показала електрохемотерапија, нови метод у лечењу најтежих обољења. Дијагноза рака је увек шок за пацијента. Пацијент Лене Мелер има рак дојке. Долази редовно у данску клинику Херлев, где су екпериментално почели да примењују нови метод лечења.

Хемотерапија се усмерава директно на канцерогене ћелије снопом зрака, па је ефекат јачи за 300 до 700 пута него код обичног лечења.

"Лекари су заправо научници. Морамо да докажемо неку идеју, пре него што нам пацијенти поверују", каже хирург Џули Гел.

Лене Мелер каже да је то сјајан осећај и да је свесна да се нешто догађа.

Тестови су показали да од четири случаја, малигни тумори остају само код једног пацијента.

Зна се да успех у лечењу рака зависи од стадијума болести, али и од земље у којој се живи и клиника у којима се болесник лечи.

Лекари у Данској кажу да је веома важно да сваки пацијент сазна за нове методе и да добије могућност да их испроба.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи