С Бајконура лансиран ракетоносач "Протон"

Ракетносач тешке класе "Протон-к" лансиран је рано јутрос с космодрома Бајконур (Казахстан) и успешно извео на циљану орбиту војни сателит из серије "Космос", саопштили су представници космичких снага.

Стартна маса тростепеног ракетоносача пројектованог и произведеног у Научно-производном центру "Хруничева", износи око 700 тона а терет који је изнела на орбиту висине 36. 000 километара је 2,6 тоне.

Лансирање војног сателита пратио је руски министар одбране Анатолиј Серђуков, наводи агенција Итра Таш.

Како је раније изјавио командујући космичких снага генерал-пуковник Владимир Поповкин ове године ће три четвртине лансирања ракетоносача у интересу безбедности бити намењено извођењу нових космичких апарата.Има сателита из совјетске епохе који још функционишу.

Тренутно руски орбитални систем сателита броји 100 космичких апарата од којих је 70 војног и двојног значаја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 16. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи