Париз - мезолитски град

Локалитет са остацима мезолитске насеобине старе више од 7.000 година пронађен је у Паризу, недалеко од обале Сене, саопштио је Француски институт за археолошка истраживања.

Археолошки локалитет потиче из доба мезолита (од 9.000 до 5.000 године пре нове ере), и до сада најстарије археолошко налазиште пронађено у француској престоници. То је перидод који спаја старије камнено доба -пелеолит и млађе -неолит.

На том месту живели су ловци и склупљачи плодова који су за собом оставили врхове стрела од кремена, чекиће и друге алатке за обраду кремена, а пронађени су и остаци животињских костију.

Према речима Бенедикт Суфи , која је предводила тим археолога, номади су највероватније долазили у област данашњег Париза по кремен из подручја око Сене и ту га обрађивали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 16. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи