Метамфетамин све популарнији

Синтетичка дрога "метамфетамин" тренутно доживљава велику експанзију у свету што веома забрињава лекаре, социјалне раднике и полицајце из целог света.

Реч је о наркотику лаком за вештачку производњу од лекова који се продају без рецепта, истакли су стручњаци, учесници прве међународне конференције у Прагу, посвећеној тој дрози.

За производњу метамфетамина није потребна нека специјална биљка, већ само хемијски производи који су доступни на свим географским подручјима.

Процес се може обавити чак и на обичном решоу и не захтева посебну стручност, због чега се и употреба тог нарокотика веома брзо шири светом.

Метамфетамин изазива менталне поремећаје типа шизофреније или параноје, а доприноси и ширењу вируса ХИВ, показали су резултати медицинских истраживања представљени у Прагу.

Употреба метамфетамина распрострањена је од САД, преко Грузије, Аустралије и Саудијске Арабије до Кине.

Иако је метамфетамин распрострањенији у Азији и северној Америци него на европском континенту, његова доступност и ниска цена су подстакли појављивање и у сиромашним земљама као што је Украјина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи