У свету око милијарду гојазних

Светска здравствена организација (СЗО) процењује да је у свету најмање пола милијарде одраслих који имају прекомерну тежину и више од 700 милиона оних који се сматрају гојазним.

СЗО такође наводи да најмање 20 милиона деце млађе од пет година такође има прекомерну тежину.

Недавни истраживачки пројекат који је радила "Кајзер Перманенте", једна од највећих америчких здравствених осигуравајућих компанија, пратио је најмање 1. 600 пацијената који су имали прекомерну тежину или су били гојазни.

У истраживању је коришћен дневник хране као помоћ људима током више од 30 месеци.

Истраживач Виктор Стивенс каже да је студија установила да су они који су записивали све што су појели изгубили двоструко више од оних који нису водили евиденцију.

Учесници студије старији од 25 година узимали су лекове за смањење нивоа холестерола и крвног притиска, јели су око три оброка воћа и поврћа дневно и проводили скоро два сата у умереној или јачој физичкој активности сваке седмице.

Истраживачи су истакли да су учесници, водећи дневник о исхрани и уз више вежбања, били у стању да промене понашање и много лакше изгубе тежину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи