Све више жртава загађења

Сваке године у свету због изложености загађењу умре два милиона људи. Само је у Канади за последње две деценије преминуло 700.000 особа.

Услед краткорочне и дугорочне изложености смогу и загађењу ваздуха годишње умру милиони људи. Стање у Канади је врло критично јер је за последње две деценије умрло 700.000 људи.

Канадска лекарска асоцијација наводи да би ове године могла да умре најмање 21.000 особа и да ће ситуације бити све гора, а болести повезане са загађењем попут астме и кардиоваскуларних тегоба условиће хитне посете болницама.

Трошкови здравствене заштите и губитака у производњи услед загађења ваздуха у овој години премашиће осам милијарди канадских долара (око пет милијарди евра), а до 2031. године досећи ће 250 милијарди канадских долара (157,6 милијарди евра).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи