Читај ми!

Више од 4.000 новозаражених, преминуло 8 пацијената

У Србији је у последња 24 сата регистровано 4.249 нових случајева заразе коронавирусом, од 13.636 тестираних узорака. Од последица ковида преминуло је осам особа. На болничком лечењу налази се 402 пацијента, од којих је 19 на респираторима.

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 2.072.089 особа, а забележена су 16.193 ‬ смртна случаја, показују подаци са сајта covid19.rs

Епидемијски бројеви из дана у дан упозоравају у нашој земљи. Вирус се убрзано шири због нових подваријанти омикрона БА.4 и БА.5 које се лакше преносе, те један заражени може да инфицира и до 20 људи.

Повећава се и број пацијената на респиратору, на болничком лечењу, а свакодневно и број позитивних на коронавирус.

Поново су пуне ковид амбуланте, а у појединим се бележи чак четири пута већи број прегледа у односу на ранији период, а радно време продужено им је до 20 сати.

Институт за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут" препоручује грађанима који нису вакцинисани да то сада учине, а они који су се вакцинисали са две дозе треба да приме бустер дозе и то прву бустер дозу најмање три месеца од последње вакцинације. 

Свим особама које имају симптоме инфекције, посебно симптоме инфекције дисајних органа (нос, грло, плућа), саветује се да се изолују у кућним условима и да се јаве лекару у ковид амбуланту. 

Докторка ковид амбуланте ДЗ "Савски венац" Тијана Благојевић каже да у тој амбуланти број дневних прегледа прелази 160, те апелује на грађане да се јаве чим примете прве симптоме коронавируса.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи