Читај ми!

Нове мере за улазак на КиМ, полицијски час од 22 увече

Портпарол министарства здравља у Приштини Фаик Хоти најавио је нове мере у борби против ширења коронавируса на КиМ, а међу њима су ограничење кретања од 22.00 до 5.00 и рад локала, кафића и ресторана до 21 час.

Нове мере против ковида 19 имају за циљ успоравање ширења омикрон варијанте и спречавање пренатрпаности клиника пацијентима, рекао је Хоти приштинским медијима.

Хоти је навео да грађани који улазе на Косово треба да имају примљене три дозе вакцине, или две дозе и негативан пи-си-ар тест.

Најавио је да ће се залагати за строжу примену и надзор ових мера, посебно у тржним центрима.

"Свакако да ће бити мера око уласка на Косово, грађани који долазе моћи ће са три дозе или две дозе и пи-си-ар тестом. Биће ограничења у кретању, раније је било времена када није било кретања од 24.00 до 5 ујутру, док сада ограничења почињу од 22.00 што аутоматски значи да ће гастрономски сектор да ради један сат мање, што значи да се активности морају окончати у 21.00 и биће других мера без искључивања било ког сектора посебно", рекао је Хоти.

О новим мерама влада у Приштини расправљаће до краја дана, а на снагу би требало да ступе сутра, 22. јануара.

Током последња 24 часа, у срединама здравственог система владе у Приштини од ковида је преминула једна особа, док су регистрована 2.943 нова случаја.

Од последица инфекције на КиМ је до сада преминуло близу три хиљаде оболелих.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи