Читај ми!

Неповољна епидемијска слика, врх таласа се очекује до почетка фебруара – пуне ковид амбуланте

У Србији је од почетка пандемије регистрован 1.501.621 случај коронавируса, тестирано је 7.776.967 узорака, а од последица болести умро је 13.181 пацијент. Проценат смртности је 0,88.

У последња 24 сата потврђено је 17.105 нових случајева коронавируса, од укупно 36.830 тестираних узорака. Од последица инфекције преминуло је још 29 људи.

На болничком лечењу од ковида су 2.694 особе, од којих је на респираторима њих 117.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић рекао је за РТС да се пик овог таласа заражавања коронавирусом очекује до почетка фебруара. 

У Србији је регистрован први случај флуроне, односно истовремено присуство вируса грипа и коронавируса код једне особе. 

Тим за школе донео je одлуку да од 24. јануара ученици од првог до четвртог разреда основних школа наставу похађају непосредно, док ће ученици од петог до осмог разреда образовно-васпитни рад пратити по комбинованом моделу и ићи у школу дан за даном, подељени у две групе.

За ученике средњих школа настава ће, такође, одржавати по комбинованом моделу.

Члан Тима за праћење школа епидемиолог Владан Шапоњић наводи за РТС да доношење одлуке није било лако јер је, како каже, потребно пронаћи прави однос, праву равнотежу између потребе да се сузбије или успори трансмисија вируса у заједници, па самим тим и у школама и, са друге стране, да се обезбеди спровођење квалитетне наставе. 

Шапоњић је рекао да је настава у Војводини почела пре две недеље и да бројеви говоре да нема разлога за потпуно затварање школа, продужетак распуста или прелазак на онлајн.

Аустријски парламент је изгласао је закон о обавезној вакцинацији старијих од 18 година од почетка фебруара. Како би подстакла вакцинацију, Влада ће сваку десету особу наградити са 500 евра.

Велика Британија, Шпанија и Португалија укидају рестрикције јер, како кажу – морају да науче да живе са ковидом 19.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи