Читај ми!

Притисак на ковид амбуланте због омикрона не јењава – данас заседа Кризни штаб

Од почетка пандемије у Србији је регистровано 1.399.867 случајева коронавируса, а урађена су 7.548.292 теста. Од последица заразе преминуле су 13.003 особе. Смртност је 0,93 одсто, објављено је на сајту covid19.rs. У земљи поново рекордан број новозаражених.

Према последњем пресеку, у Србији су тестиране 33.163 особе, а коронавирус је потврђен код њих 13.753. То је највећи број заражених у Србији, у дану, од почетка епидемије. Преминуло је 19 особа. 

На респиратору је 96 пацијента, а у болницама широм земље од ковида се лечи 2.340 оболелих. 

Притисак на примарну здравствену заштиту и у ковид амбулантама не јењава. Већ данима су, и по веома ниским температурама, редови грађана који чекају на преглед. Амбуланте широм земље ангажују додатне лекарске екипе како би сви могли да добију адекватну здравствену заштиту.

Седница Кризног штаба заказана је за данас у 15 часова. 

Докторка биолошких наука и директорка Института за молекуларну генетику и генетичко инжењерство Јелена Беговић рекла је за РТС да је стигао омикрон, који је заразнији и који се лако шири.

"На сву срећу постоје индиције да остаје у грлу и носу, мање напада плућа, он се мења, мења и неке своје особине што се тиче органа које напада. Добро је да се склања од плућа, што је био главни проблем са делтом", рекла је Беговићева.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи