Читај ми!

Преминуло још 26 оболелих, новa 1.193 случајa инфекције

Коронавирус потврђен је код још 1.193 особe, од тестираних 14.656 узорака. Преминуло 26 пацијената од последица ковида 19. На респиратору 100 особа.

Данас је тачно годину дана откакао је у Србији дата прва доза вакцине против ковида 19.

Директорка Института "Батут" Верица Јовановић каже да је до сада дато више од осам милиона доза, а да је бустер примило више од 1.600.000 људи. Јовановићева је подвукла да је извесно да бустер доза штити од тешких форми болести.

Представница Агенције за лекове и медицинска средства Јелена Митрашиновић каже да је до сада пријављено 1.306 нежељених реакција, од чега шест тешких облика тромбозе.

Доктор Миланко Шеклер, вирусолог и микробиолог Ветеринарског специјалистичког института у Краљеву, каже за РТС да је вакцинација и даље савршено корисна и ефикасна против омикрон соја, као и да се показало да је смртност код ове варијанте вируса мања три до седам пута.

"Људи који заврше у ковид болницама не траже кисеоник. Чак до 90 одсто примљених нема потребе за кисеоником", наводи Шеклер.

Са друге стране, наглашава да је зато и даље потребно вакцинисати се и спроводити епидемијске мере, додајући да не можемо дозволити себи прославу као да ничега није било.

Немачки Институт "Роберт Кох" саопштио је да Србија од сутра више неће бити на листи високоризичних земаља.

Скидање са листе високоризичних земаља за грађане Србије значи да је могуће ући у Немачку без карантина, уз негативан пи-си-ар тест, сертификат о вакцинацији или потврду о прележаном ковиду 19.  

четвртак, 10. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи