Читај ми!

Стабилна епидемијска ситуација, али лекари упозоравају на ризик током предстојећих празника

Од почетка епидемије у Србији је потврђено 1.283.490 случајева коронавируса, а од последица заразе преминуле су 12.432 особа. На болничком лечењу је 2.370 људи, а на респираторима 121 пацијент.

Према последњем пресеку, у Србији је регистровано 1.029 нових случајева заразе, а борбу са ковидом изгубила је још 31 особа.

Епидемијска ситуација у Србији је стабилнија, али лекари упозоравају да нема простора за опуштање.

Епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон рекао је за РТС да се непрекидно рекламирају дочеци Нове године на трговима, а да то до сада нико у Кризном штабу није ни одобравао ни подржавао.

"Сигурно неће бити ниједног епидемиолога, бар у Кризном штабу, који ће подржати такве догађаје. Чињеница је да, или ћемо радити проактивно или ћемо чекати кад крене пораст па онда предузимати мере, али јефтиније и боље се пролази кад се проактивно ради", нагласио је Кон.

Према његовим речима, дочек је окидач за преношење вируса. "То се не може избећи у тренутној ситуацији", додао је Кон.

Навео је и да се епидемијска ситуација у Србији побољшава из дана у дан, али да упозорава ситуација са омикрон сојем и доласком наших људи из иностранства, где омикрон почиње врло озбиљно да доминира.

Најновија истраживања показују да четворо од десеторо заражених коронавирусом нема никакве симптоме ковида 19. Највише асимптоматских случајева је међу трудницама и младима.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи