Читај ми!

Tим за школе: Непосредна настава и наредне недеље; У Србији и даље велики број преминулих, али мање заражених

Епидемијска слика у Србији је повољнија. Опада број новозаражених, смањује се број првих прегледа, пацијената на болничком лечењу и на респиратору. Међутим, преминулих је и даље много на дневном нивоу. Од почетка пандемије у Србији је преминуло укупно 12.075 пацијената, показују подаци са сајта covid19.rs.

У Србији је од почетка епидемије регистровано 1.270.407 случајева коронавируса, а тестирана су 6.941.684 узорка. Битку са ковидом изгубило је укупно 12.075 пацијената, показују подаци са сајта covid19.rs. Проценат смртности је 0,95.

На болничком лечењу широм земље налази се 3.511 пацијената, од којих је 197 на респираторима.

И даље велики број преминулих.

Према јучерашњем пресеку, за дан је преминуло 39 особа. Вирус је потврђен код још 1.620 особа, од 14.586 тестираних узорака.

Струка поручује да је пад броја новооболелих добар податак, али да нема аргумената за опуштање и да је поштовање мера кључно. Поручују да је вакцина главно оружје у борби против ковида.

Расте забринутост због омикрона, новог соја коронавируса, због којег све више земаља уводи  строже мере. Генерални директор Светске здравствене организације Тедрос Гебрејесус навео је да појава новог соја указује да се свет и после две године од почетка пандемије ковида 19 налази у опасној ситуацији.

Руски епидемиолози тврде да се значајне мутације коронавируса дешавају сваких шест месеци.

Фармацеутске компаније паралелно са вакцинама развијају нове лекове против ковида. Клинички фармаколог Радан Стојановић рекао је за РТС да сазнање да постоје лекови против короне који се могу пити код куће не би требало људима да замагли ум, па да помисле да нема потребе да се вакцинишу.  

четвртак, 10. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи