Читај ми!

Даљи пад броја новозаражених, стручњаци на опрезу пред новогодишње празнике

Од почетка пандемије у Србији је укупно регистровано 1.259.005 позитивних случајева, тестирана је 6.845.489 особа. Од последица инфекције преминула су 11.792 ковид пацијента, а проценат смртности је 0,94.

Док се очекује потврда првог случаја заразе омикрон сојем вируса, истовремено се бележи пад броја новоинфицираних коронавирусом.  

Према последњем пресеку, регистровано је 1.980 случајева заразе коронавирусом међу 15.248 тестираних. Од последица инфекције преминуло је 48 особа.

Хоспитализовано је 3.798 ковид пацијената, од којих је 48 на респираторима.

Kлиничко-болнички центар "Др Драгиша Мишовић" излази из ковид система јер је прилив пацијената драстично мањи.

Од понедељка ће у нековид режиму почети да ради главна зграда тог клиничко-болничког центра, у коме се налазе одељења хирургије и интерне медицине.

Директорка ковид болнице у Батајници Татјана Аџић Вукићевић наводи за РТС да је ситуација у тој здравственој установи стабилна, али и даље има пацијената у тешком стању, као и оних који у таквом стању долазе.

Додаје да најмлађи пацијент има 21, а најстарији 94 године и да је међу њима 80 одсто невакцинисаних.

Са друге стране, медицнски део Кризног штаба страхује да ће доћи до новог раста броја новозаражених због предстојећих новогодишњих празника.

Епидемиолог Предраг Кон каже да је због тога на седници Кризног штаба медицински део био за увођење 24-часовних ковид пропусница, али да је то одбијено с образложењем да су досадашње мере дале резултате и да не треба ништа даље радити.   

четвртак, 10. октобар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи