Читај ми!

Седница Кризног штаба у среду, омикрон стигао у Аустрију и Швајцарску

Од почетка епидемије у Србији је тестирано 6.782.905 узорака, а регистроване су 1.250.393 особе заражене коронавирусом. Званично, пријављено је 11.588 смртних исхода.

Последњих дана мање је новооболелих и хоспитализованих. У ковид систему има слободних места.

Према последњем пресеку, у Србији је од ковида 19 преминула 51 особа, а тестирано је 9.826 узорака од којих су 1.674 била позитивна.

На болничком лечењу је 4.277 пацијента, од којих је 209 на респиратору. 

Због повољније епидемијске ситуације и у школској средини, сви ђаци основних и средњих школа биће од понедељка у школским клупама. Ношење маски остаје обавезно – и за ђаке и за наставнике.  

Вакцинисање деце трећом, бустер, дозом тренутно није пракса, не само код нас него и у свету, наводи за РТС директорка Института "Батут" Верица Јовановић.

"Деца су вакцинисана двема дозама и до даљег остаје тако", наводи Јовановићева. 

Србија ће веома брзо добити спутњик лајт вакцину, за неколико недеља, а наша земља биће прва која ће регистровати ту вакцину, изјавио је за РТС министар без портфеља Ненад Поповић.  

Сада забринутост изазива нови, заразнији сој коронавируса назван омикрон који се из Јужне Африке већ проширио и на европски континент, али и на Аустралију.

Све више држава пријављује прве случајеве заразе новом варијантом вируса. Многе владе су обуставиле авионски саобраћај са Африком и уводе строже мере. Израел је прва земља која због омикрона затвара своје границе.  

четвртак, 10. октобар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи