Читај ми!

Смањују се редови испред ковид амбуланти, на лечењу више од 4.900 пацијената

Од почетка епидемије у Србији је откривено 1.244.169 особа инфицираних коронавирусом, од којих су 11.433 преминуле. Проценат смртности је 0,92 одсто. До сада је тестиран 6.743.631 узорак.

Према последњем пресеку, у Србији је од ковида преминуло 48 особа, а од 15.968 тестираних узорака, 2.677 је било позитивно, саопштило је Министарство здравља.

На болничком лечењу су 4.943 пацијента, а 210 их је на респираторима.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да је епидемијска ситуација много боља него што је била у протеклом периоду, уз напомену да је у среду имала консултације са медицинским делом Кризног штаба, који инсистира на томе да ковид пропуснице буду обавезне 24 сата у затвореним објектима, укључујући и скијалишта уз ски-пас. 

Брнабић је у Скупштини Србије посланицима рекли да је медицински део Кризног штаба предложио и да распуст почне 20. децембра и да траје до 10. јануара.

Нисмо стигли ове недеље да имамо седницу Кризног штаба, али имамо консултације и разговарамо отворено, рекла је Брнабић. 

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је да је епидемијска ситуација у школама ове недеље боља него претходне и да су увођењем ковид пропусница и продужетком јесењег распуста успеле да се "неутралишу последице".

Ружић је рекао и да претпоставља да ће све школе и следеће недеље спроводити непосредну наставу.

четвртак, 10. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи