Читај ми!

Доктор из КБЦ "Драгиша Мишовић": Ситуација се смирује, али још није готово

У болницама које су у ковид систему знатно је боља ситуација и мањи број пријема у односу на претходне дане. То не значи да је са епидемијом готово, каже за РТС доктор Предраг Савић из КБЦ "Драгиша Мишовић".

Клиничко-болнички центар "Др Драгиша Мишовић" је све време у црвеној зони, ипак последњих дана нешто је боља ситуација, рекао је гостујући у Јутарњем дневнику доктор Предраг Савић.

"Ноћас смо примили седам пацијената, а пре је било и више од 30 пријема дневно. Тренутно имамо 201 пацијента од чега је 49 у јединицама интензивног лечења, а 28 користи респиратор. Имамо и 18 деце са 14 мајки у пратњи. Знатно је боља ситуација, мањи је број пријема у односу на претходне дане, до скора смо имали преко 300 пацијената на лечењу. Ситуација се смирује, али и даље није готово", рекао је Савић.

Клиничка слика у овом таласу је била знатно тежа, каже доктор, и брже се развијала, а продужио се и период боравка у болницима.

На лечењу су претежно били невакцинисани и старија популација, али је било и млађих пацијената са смрним исходом.

Око 9.000 пацијената је прошло кроз КБЦ "Драгиша Мишовић" од марта прошле године, али се у овој институцији надају да би ускоро могли да изађу из ковид режима.

"Сви чекамо да се вратимо свом примарном послу. Ако се овакав тренд настави очекујемо да се А блок ослободи за пријем хируршких пацијената", каже доктор Савић.

Не жели да прогнозира јер, како каже, врло је чудна кривуља оболевања и код нас и у Европи и тешко је било шта предвидети, али се нада да ће за месец и по, два бар део болнице моћи да се врати у нековид систем рада.

Доктор Савић је рекао да подржава све епидемиолошке мере, јер се показало да се тек након увођења строжих мера смањио број оболелих.

петак, 11. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи