Читај ми!

Опада број новозаражених на дневном нивоу, али и даље велики број преминулих – ђаци поново у клупама

Oд почетка епидемије у Србији је регистровано 1.233.057 случајева коронавируса. Од последица ковида преминуло је 11.225 особа. На болничком лечењу тренутно је 5.891 пацијент, од којих је 218 на респиратору. Од данас су ђаци поново у клупама после распуста, а у свим школама настава ће се одвијати непосредно.

Према последњим подацима, коронавирус је у Србији потврђен код још 2.081 особе, од 9.840 тестираних узорака. Од последица заразе преминуло је 59 људи.

Иако је епидемијска ситуација стабилнија, треба наставити са повећавањем броја вакцинисаних, истичу лекари.

Из Агенције за лекове и медицинска средства Србије (АЛИМС) кажу да је на 7.000 примљених вакцина против ковида 19 пријављена једна нежељена реакција.

Из АЛИМС-а наводе да су најдрастичније реакције које су забележене на вакцине против короне у Србији један случај миокардитиса, два случаја перикардитиса, неколико сумњи на тромбозу, неколико алергијских реакција, док истовремено није забележен ниједан анафилактички шок.

Докторка Љиљана Софронић Милосављевић из Института за примену нуклеарне енергије рекла је за РТС да ако је неко вакцинисан, а нема антитела не значи да вакцина не делује

Министар здравља др Златибор Лончар разговарао је са регионалним директором компаније "Фајзер" Мухамедом Хамамом о детаљима потписаног уговора о куповини лека против коронавируса те компаније, динамици испоруке и о будућим модалитетима сарадње.  

Лончар је рекао да ће Србија лек против ковида добити међу првима у свету.

Од данас су ђаци поново у клупама после продуженог распуста. У свим основним и средњим школама примењиваће се непосредна настава, саопштило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

петак, 11. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи